Passa al contingut principal

Les Flors de Bach estan de Campaments

Les Flors de Bach han tornat a la casa de colònies de Can  Montcau.

Des del 2005 acompanyen als nens en les seves activitats d'Integració Sensorial, Psicomotricitat, Música i Dansa teràpia, Expressió corporal més Teatre sensorial, Treball corporal amb iniciació a les arts marcials.

Les Flors de Bach un any més ajuden als nens en el seu equilibri emocional i mental, i al fet que s'adaptin millor a l'entorn i a les activitats que realitzen durant els dies que duren els campaments.
Els nens prenen les gotes quatre vegades al dia, en acabar l'estada es porten el flascó per a casa on poden continuar amb la mateixa pauta fins a finalitzar el potet de flors.

Com en edicions anteriors la combinació dels remeis en els nens que no les han pres de forma habitual són les següents:

Impatiens, el primer dels remeis que va descobrir el doctor Bach, per tenir i portar un ritme adequat en les seves activitats, aportant calma i capacitat d'espera.
És una planta originària de l'Himàlaia que creix prop de l'aigua, les seves flors són rosades. Aporta paciència, tolerància i redueix la impulsivitat, millorant la capacitat d'empatia.

Walnut, és la noguera, els ajuda a adaptar-se a la casa de colònies i a les activitats que realitzen al llarg de tot el dia, per viure els canvis des de la seguretat i la confiança. És la flor de Bach per ajudar-nos en qualsevol procés de canvi, processos relacionats amb el nostre entorn i amb nosaltres mateixos.

Chestnut Bud, el remei per excel·lència per millorar les dificultats en els aprenentatges, l'assimilació i la comprensió en les activitats i també la capacitat d'observació. Aquest remei es prepara per ebullició amb els brots del Castanyer d'Índies, una altra de les flors de Bach, White Chestnut, i ajuda a respondre amb alegria davant la dificultat dels aprenentatges.

Scleranthus, afavoreix la integració a nivell dels hemisferis cerebrals, aporta serenitat, dóna resolució i també equilibri. És una flor molt petita de color verd, una petita corona de cinc puntes, descoberta pel doctor Bach en 1930, que ens aporta equilibri davant l'oscil·lació constant.

Larch, per enfortir la confiança en si mateixos, aportar seguretat i potenciar les seves capacitats, ajudar-los a descobrir el seu potencial i a superar la baixa tolerància a la frustració. Es tracta d'un arbre peculiar, tot i que pertany a la mateixa família que els pins i els avets, les seves fulles són caduques, ajuda a respondre amb seguretat als reptes que ens presenta la vida.




Text i fotografia: Pilar Vidal Clavería
Terapeuta floral
Counseling integratiu-relacional de dol i pèrdues


Les informacions sobre les Flors de Bach que apareixen en els articles són només de caire orientatiu i informatiu. Cada nen necessita un tractament individualitzat, que ha de ser prescrit per un terapeuta floral acreditat.  

Entrades populars d'aquest blog

El Remei d'Urgéncies ajuda en el confinament

Davant una situació com la actual amb el confinament i totes les incògnites que s’han obert sobre el nostre present i futur, quan apareix un estat emocional o una conducta no habitual en un infant, la meva pregunta és: com ho esteu gestionant les families? Algunes de les possibles respostes dels infants són: la son està totalment alterada, està més irritable o és frustra molt més fàcilment; totes aquestes respostes són normals i estan directament relacionades amb l’estrès i els canvis de rutines que s’estan produint els darrers dies. A més hem de tenir present que encara ens queden força dies per davant. I què puc fer? Les Flors de Bach ens poden ajudar? Doncs sí   i molt. Per aquests dies el meu suggeriment és que compreu a la vostra farmàcia un potet de stock del Remei d’urgències o Remei de Cinc Flors i aconseguir també un flascó amb comptagotes de 30 ml si és possible, per cadascuna de les persones de la família que vagin a prendre el preparat. Si heu aconseguit

Tornada a l'escola amb Flors de Bach

El període de les vacances finalitza i la volta a l'escola és imminent. És moment d'estar atents als nostres fills i atendre no solament les seves necessitats físiques, sinó també les seves necessitats emocionals. Per sort la incursió a les escoles de l'educació emocional és cada vegada major i són cada vegada més els projectes fets realitat que arriben a elles, perquè nens i adolescents aprenguin a gestionar les seves emocions i a solucionar els seus conflictes, perquè aprenguin a expressar el que senten, aconseguint així no únicament habilitats acadèmiques sinó també emocionals. Les Flors de Bach són una gran eina per acompanyar als nostres fills quan presenten dificultats en la gestió dels seus estats emocionals, en la gestió de les adversitats i de les seves pèrdues particulars. La presa de les essències es pot realitzar per un període breu de temps, acostumo a recomanar un mínim de tres mesos, per realitzar un bon seguiment del nen/nena, o durant to