Passa al contingut principal

Flors de Bach en els nens

En el llibre de Philip M. Chancellor, Flors de Bach, Manual il·lustrat, trobem en la descripció de cadascun dels 38 remeis de les Flors de Bach, una important descripció d'històries clíniques tractades amb Flors de Bach.

L'edat dels nens i les Flors de Bach utilitzades són els següents:

Bebès tractats amb Agrimony i Crap Apple, un nen d'onze anys amb Centaury i Hornbeam, un nen de tres anys i mig amb Cherry Plum i Scleranthus, una nena de vuit anys amb Chestnut Bud i Crap Apple, dues nenes de sis i una de nou amb Chicory, una de dotze anys amb Clematis, un nen de tres anys amb Holly, un nen de nou amb Larch, Mimulus i Star of Bethlehem, un nen de vuit amb Mimulus i Clematis, un de sis amb Mimulus i Agrimony i un altre de sis amb Mimulus i Vervain, un nen de set anys únicament amb Mimulus, un nen de tretze anys amb enuresis crònica amb Mimulus i Agrimony.

Una nena de dotze anys primer només amb Rock Rose i al cap d'un mes tambe es va afegir Honeysuckle, una nena d'onze anys tractada només amb Rock Rose, una nena de deu anys a la qual se li va subministrar Rock Rose i també es va donar el remei als seus pares, a la nena l'endemà se li va agregar Centaury i Chicory.

Un nen de dotze anys amb Scleranthus juntament amb Larch i al cap d'un temps es va afegir Gentian.

En quant al Rescue Remedy descriu un cas del que li va informar un amic,  amb una nena de tres anys després d'un accident en uns focs artificials.

Al costat del cas descrit en Larch podem llegir:

Els nens, val la pena destacar-ho, responen amb molta rapidesa als remeis i en general amb resultats excel·lents. No es resisteixen a col·laborar amb els remeis que se'ls donen ni raonen sobre aquest tema. Simplement volen posar-se bé i ser feliços. Aquesta actitud no amaga una lliçó?


Nens al Kyrgyzstan, juny2009

Text i foto: Pilar Vidal Clavería
Terapeuta floral professional

Les informacions sobre les Flors de Bach que apareixen en els articles són només de caire orientatiu i informatiu. Cada nen necessita un tractament individualitzat, que ha de ser prescrit per un terapeuta floral acreditat.

Entrades populars d'aquest blog

El Remei d'Urgéncies ajuda en el confinament

Davant una situació com la actual amb el confinament i totes les incògnites que s’han obert sobre el nostre present i futur, quan apareix un estat emocional o una conducta no habitual en un infant, la meva pregunta és: com ho esteu gestionant les families? Algunes de les possibles respostes dels infants són: la son està totalment alterada, està més irritable o és frustra molt més fàcilment; totes aquestes respostes són normals i estan directament relacionades amb l’estrès i els canvis de rutines que s’estan produint els darrers dies. A més hem de tenir present que encara ens queden força dies per davant. I què puc fer? Les Flors de Bach ens poden ajudar? Doncs sí   i molt. Per aquests dies el meu suggeriment és que compreu a la vostra farmàcia un potet de stock del Remei d’urgències o Remei de Cinc Flors i aconseguir també un flascó amb comptagotes de 30 ml si és possible, per cadascuna de les persones de la família que vagin a prendre el preparat. Si heu aconseguit

Els terrors nocturns i els malsons en els nens

El somni és el guardià del dormir.  Somiem amb l'inconscient, per tant no podem buscar una "coherència argumental". Els somnis ens parlen dels nostres conflictes. Tenen un simbolisme, amb uns significats propis per a cadascú. Encara que hi hagi símbols universals, tots tenen una interpretació individual.   Els somnis es desarrollen en forma de metàfora. Els nens somien des de l'any i mig. Es somia amb la frustració tant en nens com en adults. Hem de diferenciar els terrors nocturns, els malsons i els somnis.          El terrors nocturs reflexen etapes immadures de la son, on el nen té dificultat per fer la transició del son més profund a un de més superficial. No són somnis que facin por, ni el resultat de l'activitat de la son. En els terrors nocturns es continua dormint tot i que els ulls poden estar oberts. S´ha de contenir al nen davant dels terrors nocturns, no se l'ha de despertar, hem d'esperar que passin. No tenen un efecte traumàtic p

Les Flors de Bach en la millora de l'autoestima i tolerància a la frustració en els nens

El concepte d' autoestima fa referència a diversos factors com poden ser: - La percepció que tenim de nosaltres mateixos i que es pot fer des de diferents punts de vista, com per exemple sobre el nostre aspecte físic, ens agradem o no, i per tant en fem una valoració positiva o negativa. - Depen també de com és el nostre caràcter, de com és la nostra personalitat. - Depen d' en quina àrea de la vida destaquem, si ens sentim prou valorats o no Podem dir dons que amb l'autoestima fem una valoració del nostre ser.    L'autoestima combina la percepció que tenim de nosaltres mateixos i de l'ideal que ens hem format.  L'autoestima s'apren, canvia i es pot millorar, ja que està basada en sensacions, creences i experiències. La nostra autoestima és responsable dels nostres éxits i fracasos, amb una autoestima adequada, la nostra capacitat estarà potenciada per desenvolupar les nostres habilitats, augmentant també la n