Passa al contingut principal

Què pot passar si no funcionen les Flors de Bach?

En algunes ocasions els papàs ens expliquen que no acaba de funcionar el tractament amb les Flors de Bach i ens qüestionem què ha pogut passar?

En general la pauta de la presa dels remeis florals és de 4 gotes, 4 vegades al dia, però si aquestes preses per diversos motius no es fan de forma regular, això pot alterar el resultat d'un tractament.

El temps transcorregut des que comença un tractament també és important, des de la meva experiència, pauto un mínim de tres mesos, per fer una valoració de com estan funcionant les essències, tenint present que hi ha remeis que actuen a ritmes diferents uns d'uns altres, flors com Centaury, Cerato i Gentian, igual que passa amb els tractaments en els adults, són en general més lentes en la seva actuació, que altres remeis com Impatiens i Vervain.

L'actitud del nen i de la seva família també és un factor a tenir en compte, les expectatives per part dels papàs de vegades són desmesurades i cal tenir present que les flors incideixen de manera positiva en molts aspectes de l'evolució emocional d'un nen, però pot necessitar també d'un altre tipus de teràpies o ajudes que cal valorar des d'una postura responsable i honesta.

També pot ocórrer que apareguin elements de conflicte no presents en el moment de l'inici d'un tractament i que incideixen en la vida del nen i pels quals es precisin nous remeis, en aquests casos és millor avançar la nova visita i acudir a la visita amb el terapeuta el més aviat possible.

I també en moltes ocasions és necessari que a més dels nens, els remeis els prenguin els papàs, ja que els nens reflecteixen situacions familiars i una consulta a nivell familiar fa que s'ampliï la mirada terapèutica i es pugui realitzar una millor valoració floral.

Davant qualsevol qüestionament el millor és preguntar directament al terapeuta i compartir els dubtes per buscar la solució més adequada.

Gràcies a Elvira Coderch i a Patricia Carrión que amb les seves aportacions personals han enriquit aquesta entrada.

Gegants en la ciudad de Barcelona
 Text i fotografies: Pilar Vidal Clavería
Terapeuta floral
Counseling Integratiu-Relacional de Dol i Pèrdues

Les informacions sobre les Flors de Bach que apareixen en els articles són només de caire orientatiu i informatiu. Cada nen necessita un tractament individualitzat, que ha de ser prescrit per un terapeuta floral acreditat.

Entrades populars d'aquest blog

El Remei d'Urgéncies ajuda en el confinament

Davant una situació com la actual amb el confinament i totes les incògnites que s’han obert sobre el nostre present i futur, quan apareix un estat emocional o una conducta no habitual en un infant, la meva pregunta és: com ho esteu gestionant les families? Algunes de les possibles respostes dels infants són: la son està totalment alterada, està més irritable o és frustra molt més fàcilment; totes aquestes respostes són normals i estan directament relacionades amb l’estrès i els canvis de rutines que s’estan produint els darrers dies. A més hem de tenir present que encara ens queden força dies per davant. I què puc fer? Les Flors de Bach ens poden ajudar? Doncs sí   i molt. Per aquests dies el meu suggeriment és que compreu a la vostra farmàcia un potet de stock del Remei d’urgències o Remei de Cinc Flors i aconseguir també un flascó amb comptagotes de 30 ml si és possible, per cadascuna de les persones de la família que vagin a prendre el preparat. Si heu aconseguit

Els terrors nocturns i els malsons en els nens

El somni és el guardià del dormir.  Somiem amb l'inconscient, per tant no podem buscar una "coherència argumental". Els somnis ens parlen dels nostres conflictes. Tenen un simbolisme, amb uns significats propis per a cadascú. Encara que hi hagi símbols universals, tots tenen una interpretació individual.   Els somnis es desarrollen en forma de metàfora. Els nens somien des de l'any i mig. Es somia amb la frustració tant en nens com en adults. Hem de diferenciar els terrors nocturns, els malsons i els somnis.          El terrors nocturs reflexen etapes immadures de la son, on el nen té dificultat per fer la transició del son més profund a un de més superficial. No són somnis que facin por, ni el resultat de l'activitat de la son. En els terrors nocturns es continua dormint tot i que els ulls poden estar oberts. S´ha de contenir al nen davant dels terrors nocturns, no se l'ha de despertar, hem d'esperar que passin. No tenen un efecte traumàtic p

Quan un nen perd a un ser estimat

Respondre una pregunta amb una altra pregunta pot semblar una manera d'escapolir-se o com es diu habitualment, de tirar pilotes fora. En canvi la raó que davant la pregunta,  Com ajudar a un nen que perd a un ser estimat? la meva resposta sigui: Com portes tu la pèrdua d'un ser estimat? té un significat especial. Els nens, són primordialment NENS, però també senten, escolten, veuen, imaginen, perceben i igual que els adults passaren també pel dolor d'una pèrdua i encara més si són persones significatives per a ells. Per això el com l'adult afronti el dol per la pèrdua d'un ser estimat, influirà en el seu benestar, els nens depenen dels adults,  la seva actitud en relació a com afrontin aquests el dol,  és molt important perquè el nen resolgui les situacions davant les pèrdues dels seus essers estimats i això també determinarà la seva capacitat com a adult per gestionar experiències de pèrdues posteriors. En el cas dels nens, l'edat serà dete