Passa al contingut principal

12 edició dels Campaments d'estiu de Estimulació Infantil

La preparació de les Flors de Bach per als nens que assisteixen als Campaments d'estiu d'Estimulació Infantil, es converteix un any més, i aquest és el dotzè, en un moment especial per a mi, sempre ho he viscut com una manera especial de divulgar i apropar als nens els remeis del doctor Bach.

En els campaments la majoria dels flascons tenen les mateixes flors, tot i que alguns són diferents, doncs són per a nens que ja prenen les flors habitualment i atenc a les seves característiques específiques.

La toma de Flors de Bach, tant en nens com en adults, segueix en augment, són una excel·lent forma d'acompanyar i ajudar a l'equilibri dels diferents estats d'ànim i aconseguir una harmonia emocional.

Són fàcils d'administrar i ofereixen als nens la capacitat d'adaptació a les situacions noves, una major tolerància a la frustració, li permeten estar content i en pau, potencien i enforteixen els seus propis recursos interns.

La formulació general en els flascons per als nens dels campaments té cinc remeis, són els següents:

Impatiens, el primer dels remeis que va descobrir el doctor Bach, per tenir i portar un ritme adequat en les seves activitats, aportant calma i capacitat d'espera.
És una planta originària de l'Himàlaia que creix prop de l'aigua, les seves flors són rosades. Aporta paciència, tolerància i redueix la impulsivitat, millorant la capacitat d'empatia.

Walnut, és la noguera, els ajuda a adaptar-se a la casa de colònies i a les activitats que realitzen al  llarg de tot el dia, per viure els canvis des de la seguretat i la confiança. És la flor de Bach per ajudar-nos en qualsevol procés de canvi, processos relacionats amb el nostre entorn i amb nosaltres mateixos.

Chestnut Bud, el remei per excel·lència per millorar les dificultats en els aprenentatges, l'assimilació i la comprensió en les activitats i també la capacitat d'observació. Aquest remei es prepara per ebullició amb els brots del Castanyer d'Índies, una altra de les flors de Bach, White Chestnut, i ajuda a respondre amb alegria davant la dificultat dels aprenentatges.

Scleranthus, afavoreix la integració a nivell dels hemisferis cerebrals, aporta serenitat, dóna resolució i també equilibri. És una flor molt petita de color verd, una petita corona de cinc puntes, descoberta pel doctor Bach en 1930, que ens aporta equilibri davant l'oscil·lació constant.

I finalment

Larch, per enfortir la confiança en si mateixos, aportar seguretat i potenciar les seves capacitats, ajudar-los a descobrir el seu potencial i a superar la baixa tolerància a la frustració. Es tracta d'un arbre peculiar, tot i que pertany a la mateixa família que els pins i els avets, les seves fulles són caduques, ajuda a respondre amb seguretat als reptes que ens presenta la vida.

Impatiens
 Text i fotografia: Pilar Vidal Clavería
Terapeuta floral
Counseling Integratiu-Relacional de Dol i Pèrdues


Les informacions sobre les Flors de Bach que apareixen en els articles són només de caire orientatiu i informatiu. Cada nen necessita un tractament individualitzat, que ha de ser prescrit per un terapeuta floral acreditat. 

Entrades populars d'aquest blog

El Remei d'Urgéncies ajuda en el confinament

Davant una situació com la actual amb el confinament i totes les incògnites que s’han obert sobre el nostre present i futur, quan apareix un estat emocional o una conducta no habitual en un infant, la meva pregunta és: com ho esteu gestionant les families? Algunes de les possibles respostes dels infants són: la son està totalment alterada, està més irritable o és frustra molt més fàcilment; totes aquestes respostes són normals i estan directament relacionades amb l’estrès i els canvis de rutines que s’estan produint els darrers dies. A més hem de tenir present que encara ens queden força dies per davant. I què puc fer? Les Flors de Bach ens poden ajudar? Doncs sí   i molt. Per aquests dies el meu suggeriment és que compreu a la vostra farmàcia un potet de stock del Remei d’urgències o Remei de Cinc Flors i aconseguir també un flascó amb comptagotes de 30 ml si és possible, per cadascuna de les persones de la família que vagin a prendre el preparat. Si heu aconseguit

Les Flors de Bach en la millora de l'autoestima i tolerància a la frustració en els nens

El concepte d' autoestima fa referència a diversos factors com poden ser: - La percepció que tenim de nosaltres mateixos i que es pot fer des de diferents punts de vista, com per exemple sobre el nostre aspecte físic, ens agradem o no, i per tant en fem una valoració positiva o negativa. - Depen també de com és el nostre caràcter, de com és la nostra personalitat. - Depen d' en quina àrea de la vida destaquem, si ens sentim prou valorats o no Podem dir dons que amb l'autoestima fem una valoració del nostre ser.    L'autoestima combina la percepció que tenim de nosaltres mateixos i de l'ideal que ens hem format.  L'autoestima s'apren, canvia i es pot millorar, ja que està basada en sensacions, creences i experiències. La nostra autoestima és responsable dels nostres éxits i fracasos, amb una autoestima adequada, la nostra capacitat estarà potenciada per desenvolupar les nostres habilitats, augmentant també la n

Els terrors nocturns i els malsons en els nens

El somni és el guardià del dormir.  Somiem amb l'inconscient, per tant no podem buscar una "coherència argumental". Els somnis ens parlen dels nostres conflictes. Tenen un simbolisme, amb uns significats propis per a cadascú. Encara que hi hagi símbols universals, tots tenen una interpretació individual.   Els somnis es desarrollen en forma de metàfora. Els nens somien des de l'any i mig. Es somia amb la frustració tant en nens com en adults. Hem de diferenciar els terrors nocturns, els malsons i els somnis.          El terrors nocturs reflexen etapes immadures de la son, on el nen té dificultat per fer la transició del son més profund a un de més superficial. No són somnis que facin por, ni el resultat de l'activitat de la son. En els terrors nocturns es continua dormint tot i que els ulls poden estar oberts. S´ha de contenir al nen davant dels terrors nocturns, no se l'ha de despertar, hem d'esperar que passin. No tenen un efecte traumàtic p