Passa al contingut principal

Impacients, porucs o despistats

Les Flors de Bach són un total de 38 remeis, cada un dels quals el podem associar a un estat d'ànim diferent.

L'ordre del seu descobriment correspon a dotze primeres flors o remeis que anomenen tipològiques o de la personalitat, set remeis que anomen els set ajudants i que els associem a estats que s'han cronificat i dinou últims remeis que corresponen a estats transitoris provocats per situaciones traumàtiques, transitories o crítiques.


Cada un dels nostres fills té una personalitat e individualitat pròpia, constiuida pel seu temperament, associat a la seva base  genètica, i per altre banda el seu caràcter, en el que han incidit multitut de factors al llarg del seu creixement,  implicats amb la socialització.

Podem veure avui tres d'aquests dotze remeis, per coneixer quins s'apropen més a com són els nostres fills. La descripción que donem fa referència a aspectes negatius, que són els que treballen els remeis per així equilibrar i  armonitzar el benestar dels nens,  tenint en compte que es poden presentar només algunes d'aquestes característiques.

Impatiens

Nens inquiets, s'irritan amb facilitat,  impulsius, impacients, tenen dificultats per estar molta estona parant atenció. Acaben amb la paciència de pares i mestres. Seuen molt a la vora de la cadira.  No els agrada esperar a la fila i volen anar sempre al davant, si és possible els primers. Força intolerants a la frustracció, s'ho portan tot per davant, tot ho volen "ja".  Accelerats, ràpits en tot, són nens que moltes vegades començen a parlar o a caminar molt aviat.

Prenent Impatiens s'aconsegueix tenir paciència, pujar el nivell de tolerància, millorar la empatia del nen a casa i a l'escola. Li ajuda a modelar el seu ritme i també a acoplar-se amb el ritme dels altres.

Mimulus

El més sovint és que diem que són nens tímids, molt sensibles, al soroll, al fred,  a la llum,  són porucs i es poden posar vermells quan ens adrecem a ells.

Les seves pors són identificables i concretes:  la foscor, les malalties, la soledat, determinats animals, les situacions novedoses, la gent en general, etc.  Són nens a qui costa parlar, sobre tot davant de gent que no coneixen, són molt vergonyosos i quan el mestre els pregunta a la classe, ho pasan molt malament.

El descubridor d'aquests remeis, el doctor Bach, deia que aquest remei era convenient davant de les pors de la vida quotidiana.

L'essència de Mimulus ajuda a superar les pors, a trobar-se més a gust e integrat amb la companyia dels altres,  i a viure la seva sensibilitat no com un problema sino com un posible potencial a desarrollar.





Clematis

Quan sentim que un nen sempre està distret i qué és despistat,  l' essència de Clematis, pot ser la més adeqüada. Els pares diuen que sempre té el cap en un altre lloc i a l'escola mai està atent. Li costa rendir a l'hora de fer els deures, i no se'n recorda de quins són els deures per fer.
Moltes vegades són nens que necesiten dormir moltes hores i a l'hora de llevar-se sempre els manca temps. Solen ser nens que no prenen la iniciativa davant del joc i pot semblar que res els agradi ni els motivi.
Moltes vegades la seva mirada és com absent, i diem que tenen el cap als núbols.

L'essència de Clematis ajuda precisament a aterrar, a tocar de peus a terra, d'una forma suau es a dir sense oblidar que també es pot somiar.


Text i fotos:
Pilar Vidal Claveria
Terapeuta floral

Entrades populars d'aquest blog

El Remei d'Urgéncies ajuda en el confinament

Davant una situació com la actual amb el confinament i totes les incògnites que s’han obert sobre el nostre present i futur, quan apareix un estat emocional o una conducta no habitual en un infant, la meva pregunta és: com ho esteu gestionant les families? Algunes de les possibles respostes dels infants són: la son està totalment alterada, està més irritable o és frustra molt més fàcilment; totes aquestes respostes són normals i estan directament relacionades amb l’estrès i els canvis de rutines que s’estan produint els darrers dies. A més hem de tenir present que encara ens queden força dies per davant. I què puc fer? Les Flors de Bach ens poden ajudar? Doncs sí   i molt. Per aquests dies el meu suggeriment és que compreu a la vostra farmàcia un potet de stock del Remei d’urgències o Remei de Cinc Flors i aconseguir també un flascó amb comptagotes de 30 ml si és possible, per cadascuna de les persones de la família que vagin a prendre el preparat. Si heu aconseguit

Les Flors de Bach estan de Campaments

Les Flors de Bach han tornat a la casa de colònies de Can  Montcau. Des del 2005 acompanyen als nens en les seves activitats d'Integració Sensorial, Psicomotricitat, Música i Dansa teràpia, Expressió corporal més Teatre sensorial, Treball corporal amb iniciació a les arts marcials. Les Flors de Bach un any més ajuden als nens en el seu equilibri emocional i mental, i al fet que s'adaptin millor a l'entorn i a les activitats que realitzen durant els dies que duren els campaments. Els nens prenen les gotes quatre vegades al dia, en acabar l'estada es porten el flascó per a casa on poden continuar amb la mateixa pauta fins a finalitzar el potet de flors. Com en edicions anteriors la combinació dels remeis en els nens que no les han pres de forma habitual són les següents: Impatiens , el primer dels remeis que va descobrir el doctor Bach, per tenir i portar un ritme adequat en les seves activitats, aportant calma i capacitat d'espera. És una planta

Tornada a l'escola amb Flors de Bach

El període de les vacances finalitza i la volta a l'escola és imminent. És moment d'estar atents als nostres fills i atendre no solament les seves necessitats físiques, sinó també les seves necessitats emocionals. Per sort la incursió a les escoles de l'educació emocional és cada vegada major i són cada vegada més els projectes fets realitat que arriben a elles, perquè nens i adolescents aprenguin a gestionar les seves emocions i a solucionar els seus conflictes, perquè aprenguin a expressar el que senten, aconseguint així no únicament habilitats acadèmiques sinó també emocionals. Les Flors de Bach són una gran eina per acompanyar als nostres fills quan presenten dificultats en la gestió dels seus estats emocionals, en la gestió de les adversitats i de les seves pèrdues particulars. La presa de les essències es pot realitzar per un període breu de temps, acostumo a recomanar un mínim de tres mesos, per realitzar un bon seguiment del nen/nena, o durant to