Passa al contingut principal

Qué hi ha a les Flors de Bach?

Quan uns pares volen donar Flors de Bach al seu fill volen saber què li estan donant, quina composició tenen aquestes gotetes que pren el seu fill, normalment quatre cops al dia?

Qué hi ha a les Flors de Bach?

Les Flors de Bach  són uns remeis naturals. En la seva composició no hi ha cap element químic, ni tan sols hi ha una dilució homeopàtica, ni els components que tindrían els remeis de Fitoteràpia. Les Flors de Bach aporten una informació que permet equilibrar el nostre organisme i aquesta informació és energètica o vibracional.

Si s'analitzan les botelletes d'on prenem les Flors de Bach trobarem que només tenen aigua i conyac en el cas dels adults o aigua i glicicerina vegetal en el cas dels nens.

Partim de la base que som energia i  que aquesta energia vibra en diferents freqüencies. Les Flors de Bach tenen una resonància energètica determinada que actúa sobre el nostre cos, aportant equilibri i harmonia.

El doctor Bach va determinar en base a les seves observacions i formes de sentir particulars que determinades flors i arbres de la natura tenien una informació que equlibrava els nostres estats d'ànim i per obtenir aquesta informació va idear dos mètodos per preparar els seus remeis.

El primer mètode,  que va utilitar en 19 dels seus 38 remeis, es diu Solarització. Es recullen les flors en un bol amb aigua de manantial es coloquen a la superficie i es deixan al sol de tres a sis hores. La energia del sol fixa la informació o patró vibracional de la planta en l'aigua,  es conserva aquesta aigua en una botella amb una quantitat equivalent de conyac, aquesta barreixa s'anomena tintura mare i es la que utlitzan els elaboradors per preparar les petites botelles, que es denominan stocks, i son les que a la consulta utilitzem per fer els preparats individuals.


Preparatius para la solarització de White Chestnut a Mount Vernon, abril 2007

L'altre mètode per elaborar els remeis es diu Ebullició i es similar a l'anterior només que per comptes del sol s'utilitza el foc per fixar la informació o patró vibracional de les plantes.


Stocks de Flors de Bach de Healing Herbs, Hereford

Les Flors de Bach formen part del que anomen medicina vibracional. La terapia amb Flors de Bach contribueixen a harmotizar les vibracions dels nostres camps emocional, mental, físic i espiritual.

Text i fotos:
Pilar Vidal Claveria
Terapeuta floral

Entrades populars d'aquest blog

El Remei d'Urgéncies ajuda en el confinament

Davant una situació com la actual amb el confinament i totes les incògnites que s’han obert sobre el nostre present i futur, quan apareix un estat emocional o una conducta no habitual en un infant, la meva pregunta és: com ho esteu gestionant les families? Algunes de les possibles respostes dels infants són: la son està totalment alterada, està més irritable o és frustra molt més fàcilment; totes aquestes respostes són normals i estan directament relacionades amb l’estrès i els canvis de rutines que s’estan produint els darrers dies. A més hem de tenir present que encara ens queden força dies per davant. I què puc fer? Les Flors de Bach ens poden ajudar? Doncs sí   i molt. Per aquests dies el meu suggeriment és que compreu a la vostra farmàcia un potet de stock del Remei d’urgències o Remei de Cinc Flors i aconseguir també un flascó amb comptagotes de 30 ml si és possible, per cadascuna de les persones de la família que vagin a prendre el preparat. Si heu aconseguit

Els terrors nocturns i els malsons en els nens

El somni és el guardià del dormir.  Somiem amb l'inconscient, per tant no podem buscar una "coherència argumental". Els somnis ens parlen dels nostres conflictes. Tenen un simbolisme, amb uns significats propis per a cadascú. Encara que hi hagi símbols universals, tots tenen una interpretació individual.   Els somnis es desarrollen en forma de metàfora. Els nens somien des de l'any i mig. Es somia amb la frustració tant en nens com en adults. Hem de diferenciar els terrors nocturns, els malsons i els somnis.          El terrors nocturs reflexen etapes immadures de la son, on el nen té dificultat per fer la transició del son més profund a un de més superficial. No són somnis que facin por, ni el resultat de l'activitat de la son. En els terrors nocturns es continua dormint tot i que els ulls poden estar oberts. S´ha de contenir al nen davant dels terrors nocturns, no se l'ha de despertar, hem d'esperar que passin. No tenen un efecte traumàtic p

Quan un nen perd a un ser estimat

Respondre una pregunta amb una altra pregunta pot semblar una manera d'escapolir-se o com es diu habitualment, de tirar pilotes fora. En canvi la raó que davant la pregunta,  Com ajudar a un nen que perd a un ser estimat? la meva resposta sigui: Com portes tu la pèrdua d'un ser estimat? té un significat especial. Els nens, són primordialment NENS, però també senten, escolten, veuen, imaginen, perceben i igual que els adults passaren també pel dolor d'una pèrdua i encara més si són persones significatives per a ells. Per això el com l'adult afronti el dol per la pèrdua d'un ser estimat, influirà en el seu benestar, els nens depenen dels adults,  la seva actitud en relació a com afrontin aquests el dol,  és molt important perquè el nen resolgui les situacions davant les pèrdues dels seus essers estimats i això també determinarà la seva capacitat com a adult per gestionar experiències de pèrdues posteriors. En el cas dels nens, l'edat serà dete