Passa al contingut principal

Desanimats, indecisos o entusiastes en excés

Vam veure fa uns dies tres de les Flors de Bach, a les  que denominem flors de la personalitat, per comprovar quina d'elles s'apropava més a la personalitat dels nostres fills, eren Impatiens, Mimulus i Clematis i les associàvem amb nens impacients, porucs o somiadors.

Avui podem comentar tres remeis més i que podem relacionar amb nens que es desanimen amb facilitat, que són indecisos o entusiastes en excés.

Gentian

Hi ha nens que es desanimen amb facilitat i davant de qualsevol contrarietat es posen tristos i fins i tot arriben a plorar. Esperen més el fracàs que l'èxit i desconfien que les coses els puguin sortir bé.

En el joc, si perden es contrarien més del que podríem esperar, per què haig d'anar al partit?, si segur que perdem, poden arribar a dir-nos. En els exàmens estan convençuts que no obtindran bons resultats.

Les flors de Gentian l'ajudaran a superar el pessimisme i apareixerà la comprensió com a forma de veure la vida amb la confiança del que accepta les diferents realitats que ens acompanyen, pròpies i alienes.Scleranthus

Nens als quals els costa molt decidir i quan finalment ho fan solen canviar d'opinió deseguida. El seu estat d'ànim també varia, poden estar contents i al poc tristos, s'estan rient i de sobte es posen a plorar, poden presentar inestabilitat també a nivell físic, com per exemple en els seus moviments, en caminar o en saltar.

Scleranthus, el remei que té unes petites flors verdes, aporta equilibri i dóna capacitat per a la determinació, ajuda a prendre decisions ia acceptar l'error com a possibilitat d'aprenentatge.


Vervain

Quan l'entusiasme apareix en excés, quan són nens que volen imposar el seu criteri als altres, que prevalgui la seva manera de fer o veure les coses i arriben a ser intolerants amb els seus amics i companys, els costa estar quiets.

Les flors color malva de Vervain seran les més adequades per ajudar a ser més respectuosos, a fer les coses sense tensions i sense voler convèncer els altres del que volen ensenyar.


Text i fotos:
Pilar Vidal Claveria
Terapeuta floral

Entrades populars d'aquest blog

El Remei d'Urgéncies ajuda en el confinament

Davant una situació com la actual amb el confinament i totes les incògnites que s’han obert sobre el nostre present i futur, quan apareix un estat emocional o una conducta no habitual en un infant, la meva pregunta és: com ho esteu gestionant les families? Algunes de les possibles respostes dels infants són: la son està totalment alterada, està més irritable o és frustra molt més fàcilment; totes aquestes respostes són normals i estan directament relacionades amb l’estrès i els canvis de rutines que s’estan produint els darrers dies. A més hem de tenir present que encara ens queden força dies per davant. I què puc fer? Les Flors de Bach ens poden ajudar? Doncs sí   i molt. Per aquests dies el meu suggeriment és que compreu a la vostra farmàcia un potet de stock del Remei d’urgències o Remei de Cinc Flors i aconseguir també un flascó amb comptagotes de 30 ml si és possible, per cadascuna de les persones de la família que vagin a prendre el preparat. Si heu aconseguit

Els terrors nocturns i els malsons en els nens

El somni és el guardià del dormir.  Somiem amb l'inconscient, per tant no podem buscar una "coherència argumental". Els somnis ens parlen dels nostres conflictes. Tenen un simbolisme, amb uns significats propis per a cadascú. Encara que hi hagi símbols universals, tots tenen una interpretació individual.   Els somnis es desarrollen en forma de metàfora. Els nens somien des de l'any i mig. Es somia amb la frustració tant en nens com en adults. Hem de diferenciar els terrors nocturns, els malsons i els somnis.          El terrors nocturs reflexen etapes immadures de la son, on el nen té dificultat per fer la transició del son més profund a un de més superficial. No són somnis que facin por, ni el resultat de l'activitat de la son. En els terrors nocturns es continua dormint tot i que els ulls poden estar oberts. S´ha de contenir al nen davant dels terrors nocturns, no se l'ha de despertar, hem d'esperar que passin. No tenen un efecte traumàtic p

Quan un nen perd a un ser estimat

Respondre una pregunta amb una altra pregunta pot semblar una manera d'escapolir-se o com es diu habitualment, de tirar pilotes fora. En canvi la raó que davant la pregunta,  Com ajudar a un nen que perd a un ser estimat? la meva resposta sigui: Com portes tu la pèrdua d'un ser estimat? té un significat especial. Els nens, són primordialment NENS, però també senten, escolten, veuen, imaginen, perceben i igual que els adults passaren també pel dolor d'una pèrdua i encara més si són persones significatives per a ells. Per això el com l'adult afronti el dol per la pèrdua d'un ser estimat, influirà en el seu benestar, els nens depenen dels adults,  la seva actitud en relació a com afrontin aquests el dol,  és molt important perquè el nen resolgui les situacions davant les pèrdues dels seus essers estimats i això també determinarà la seva capacitat com a adult per gestionar experiències de pèrdues posteriors. En el cas dels nens, l'edat serà dete