Passa al contingut principal

Mossegar-se les ungles

Mossegar-se les ungles és un trastorn que es presenta de forma transitòria en alguns nens i també pot prolongar a l'etapa adulta.

El mossegar-se les ungles està relacionat amb la pròpia agressivitat i quan un nen es mossega les ungles, està passant per una etapa en què no s'atreveix a projectar cap a fora la seva agressivitat.

Els pares davant d'aquesta situació es poden preguntar en quina mesura, amb la seva pròpia conducta o amb la seva forma d'educar reprimeixen o valoren de manera negativa ells mateixos el comportament agressiu.

Serà bo procurar donar al nen altres vies per manifestar la seva agressivitat sense que se senti culpable i les Flors de Bach són una bona eina per a això.

El reconeixement per part dels pares dels seus propis valors en relació a l'agressivitat afavoriran la superació d'aquesta problemàtica en els seus fills.

Podem recordar que els pares no tenen la culpa dels trastorns dels fills, encara que els trastorns dels fills reflecteixen els problemes dels pares.

D'entre les 38 Flors o remeis del doctor Bach, dues de les flors que poden ajudar els nens són:

Agrimony, és el remei que ajudarà el nen a mostrar-se tal com és, a explicar als pares o a algú de la seva confiança, quan estigui preocupat per alguna cosa, el primer pas per reconèixer un problema és manifestar que existeix, la presa del remei aportarà pau i calma i ajudarà a alliberar les emocions reprimides.

Pine, és el remei necessari quan no estem satisfets dels nostres propis èxits, ens responsabilitzem dels errors aliens i està molt manifest el complex de culpabilitat.


Agrimony


Text i fotos:
Pilar Vidal Claveria
Terapeuta floral

Entrades populars d'aquest blog

El Remei d'Urgéncies ajuda en el confinament

Davant una situació com la actual amb el confinament i totes les incògnites que s’han obert sobre el nostre present i futur, quan apareix un estat emocional o una conducta no habitual en un infant, la meva pregunta és: com ho esteu gestionant les families? Algunes de les possibles respostes dels infants són: la son està totalment alterada, està més irritable o és frustra molt més fàcilment; totes aquestes respostes són normals i estan directament relacionades amb l’estrès i els canvis de rutines que s’estan produint els darrers dies. A més hem de tenir present que encara ens queden força dies per davant. I què puc fer? Les Flors de Bach ens poden ajudar? Doncs sí   i molt. Per aquests dies el meu suggeriment és que compreu a la vostra farmàcia un potet de stock del Remei d’urgències o Remei de Cinc Flors i aconseguir també un flascó amb comptagotes de 30 ml si és possible, per cadascuna de les persones de la família que vagin a prendre el preparat. Si heu aconseguit

Els terrors nocturns i els malsons en els nens

El somni és el guardià del dormir.  Somiem amb l'inconscient, per tant no podem buscar una "coherència argumental". Els somnis ens parlen dels nostres conflictes. Tenen un simbolisme, amb uns significats propis per a cadascú. Encara que hi hagi símbols universals, tots tenen una interpretació individual.   Els somnis es desarrollen en forma de metàfora. Els nens somien des de l'any i mig. Es somia amb la frustració tant en nens com en adults. Hem de diferenciar els terrors nocturns, els malsons i els somnis.          El terrors nocturs reflexen etapes immadures de la son, on el nen té dificultat per fer la transició del son més profund a un de més superficial. No són somnis que facin por, ni el resultat de l'activitat de la son. En els terrors nocturns es continua dormint tot i que els ulls poden estar oberts. S´ha de contenir al nen davant dels terrors nocturns, no se l'ha de despertar, hem d'esperar que passin. No tenen un efecte traumàtic p

Les Flors de Bach en la millora de l'autoestima i tolerància a la frustració en els nens

El concepte d' autoestima fa referència a diversos factors com poden ser: - La percepció que tenim de nosaltres mateixos i que es pot fer des de diferents punts de vista, com per exemple sobre el nostre aspecte físic, ens agradem o no, i per tant en fem una valoració positiva o negativa. - Depen també de com és el nostre caràcter, de com és la nostra personalitat. - Depen d' en quina àrea de la vida destaquem, si ens sentim prou valorats o no Podem dir dons que amb l'autoestima fem una valoració del nostre ser.    L'autoestima combina la percepció que tenim de nosaltres mateixos i de l'ideal que ens hem format.  L'autoestima s'apren, canvia i es pot millorar, ja que està basada en sensacions, creences i experiències. La nostra autoestima és responsable dels nostres éxits i fracasos, amb una autoestima adequada, la nostra capacitat estarà potenciada per desenvolupar les nostres habilitats, augmentant també la n