Passa al contingut principal

Com relacionar-se

Hem vist en les dues últimes entrades del bloc diverses actituds positives que ens permeten afrontar-nos al que ens va succeint al llarg de la vida i algunes Flors de Bach que ens poden ajudar.

L'actitud amb què emprenem les nostres accions té molt a veure amb el resultat que s'obtingui d'elles, en nosaltres mateixos i al nostre entorn.

Seguint de nou el llibre Preparat, llestos ,.... 16 actituds per ser feliç, trobem en la seva tercera part actituds per relacionar-se de la millor manera possible.

Com ens relacionem amb els altres?, Tots estem interconnectats, la independència total és un mite, tots depenem de tots i per aconseguir-ho són bàsics:

El respecte, el tenir en compte els altres. Beech serà la flor de Bach que ens ajudarà a ser tolerants, indulgents i comprensius dels diferents camins que cada individu i totes les coses recorren en la seva pròpia perfecció final.

El perdó, a més de ser la virtut a desenvolupar per Impatiens i que hem vist amb l'actitud de la paciència. Pensem també en un perdó com a capacitat de recuperar la pau mental, desenvolupada com a virtut d'un Agrimony davant la intranquil.lat o tortura mental, quan alguna cosa ens fa mal o molesta.

La gratitud per apreciar i valorar el que es té gràcies als altres, desenvolupar-la ens ajudarà a apreciar aspectes positius també en les circumstàncies adverses i no entrar en estats Willow en què ens costa acceptar les desgràcies sense queixes ni ressentiments.

La responsabilitat, aprenent dels nostres errors sense culpar ni a nosaltres ni als altres. Pine és la flor de Bach que ens ajudarà quan, encara que una cosa ens surti bé, pensem que podríem haver-ho fet millor.

Bosc de faigs, Beech
Text i fotos: Pilar Vidal Clavería
Terapeuta floral professional

Entrades populars d'aquest blog

El Remei d'Urgéncies ajuda en el confinament

Davant una situació com la actual amb el confinament i totes les incògnites que s’han obert sobre el nostre present i futur, quan apareix un estat emocional o una conducta no habitual en un infant, la meva pregunta és: com ho esteu gestionant les families? Algunes de les possibles respostes dels infants són: la son està totalment alterada, està més irritable o és frustra molt més fàcilment; totes aquestes respostes són normals i estan directament relacionades amb l’estrès i els canvis de rutines que s’estan produint els darrers dies. A més hem de tenir present que encara ens queden força dies per davant. I què puc fer? Les Flors de Bach ens poden ajudar? Doncs sí   i molt. Per aquests dies el meu suggeriment és que compreu a la vostra farmàcia un potet de stock del Remei d’urgències o Remei de Cinc Flors i aconseguir també un flascó amb comptagotes de 30 ml si és possible, per cadascuna de les persones de la família que vagin a prendre el preparat. Si heu aconseguit

Els terrors nocturns i els malsons en els nens

El somni és el guardià del dormir.  Somiem amb l'inconscient, per tant no podem buscar una "coherència argumental". Els somnis ens parlen dels nostres conflictes. Tenen un simbolisme, amb uns significats propis per a cadascú. Encara que hi hagi símbols universals, tots tenen una interpretació individual.   Els somnis es desarrollen en forma de metàfora. Els nens somien des de l'any i mig. Es somia amb la frustració tant en nens com en adults. Hem de diferenciar els terrors nocturns, els malsons i els somnis.          El terrors nocturs reflexen etapes immadures de la son, on el nen té dificultat per fer la transició del son més profund a un de més superficial. No són somnis que facin por, ni el resultat de l'activitat de la son. En els terrors nocturns es continua dormint tot i que els ulls poden estar oberts. S´ha de contenir al nen davant dels terrors nocturns, no se l'ha de despertar, hem d'esperar que passin. No tenen un efecte traumàtic p

Quan un nen perd a un ser estimat

Respondre una pregunta amb una altra pregunta pot semblar una manera d'escapolir-se o com es diu habitualment, de tirar pilotes fora. En canvi la raó que davant la pregunta,  Com ajudar a un nen que perd a un ser estimat? la meva resposta sigui: Com portes tu la pèrdua d'un ser estimat? té un significat especial. Els nens, són primordialment NENS, però també senten, escolten, veuen, imaginen, perceben i igual que els adults passaren també pel dolor d'una pèrdua i encara més si són persones significatives per a ells. Per això el com l'adult afronti el dol per la pèrdua d'un ser estimat, influirà en el seu benestar, els nens depenen dels adults,  la seva actitud en relació a com afrontin aquests el dol,  és molt important perquè el nen resolgui les situacions davant les pèrdues dels seus essers estimats i això també determinarà la seva capacitat com a adult per gestionar experiències de pèrdues posteriors. En el cas dels nens, l'edat serà dete