Passa al contingut principal

Reconèixer les emocions

La doctora Maria Luisa Pastorino, metge, homeòpata i psiquiatre argentina, va publicar el 1987 el primer text en castellà sobre les Flors de Bach, amb el títol La medicina floral d'Edward Bach.

Es tracta d'un manual sobre els remeis del doctor Bach, on trobem el relat d'històries clíniques tractades per la doctora Pastorino. Un d'ells es refereix a un nen de sis anys que va ser descrit pels seus pares en una primera entrevista com a molt tímid, la presència d'estranys feia que corregués a amagar-se i no contestava al que li preguntaven.

El diagnòstic que va realitzar la doctora va ser que era tímid i amb símptomes de fugida i inhibició per por, per la qual cosa li va prescriure Mimulus, en la dosi habitual de 4 gotes, 4 vegades al dia.

Al mes no es va observar cap modificació en la seva conducta, cosa que la doctora va considerar estranya, ja que els nens solen respondre molt ràpidament al tractament amb les flors.

Va realitzar una segona entrevista amb els pares, que van fer una discriminació més fina de les peculiaritats del nen i que suggerien inseguretat i vergonya de si mateix. Se li van indicar llavors altres flors Larch, Crab Apple i Gentian.

En la primera setmana de prendre els remeis es va observar una important millora en la seva conducta, que va anar augmentant al cap del primer mes.

La doctora Pastorino descriu aquest cas com un exemple de la importància de fer un bon diagnòstic a l'hora de prescriure els remeis florals.

La paraula por s'utilitza de forma molt general i en canvi al seu darrera es pot trobar diferents estats emocionals, pot ser l'emoció de la por pròpiament dita, el sentiment de minusvalidesa o inferioritat o una imatge de vergonya d'un mateix.

Cal aprendre a identificar les nostres emocions per després poder-les acceptar i gestionar de la millor manera, aquesta correcta identificació ens ajudarà a nosaltres mateixos i també el podrem transmetre als nostres fills.

Distingir les diferents emocions ens permet conèixer-nos i reflectir el que ens passa, una bona manera de saber les flors de Bach que millor ens poden ajudar.


Larch, el remei per l'anticipació al fracàs


Text i foto: Pilar Vidal Clavería
Terapeuta floral professional

Entrades populars d'aquest blog

El Remei d'Urgéncies ajuda en el confinament

Davant una situació com la actual amb el confinament i totes les incògnites que s’han obert sobre el nostre present i futur, quan apareix un estat emocional o una conducta no habitual en un infant, la meva pregunta és: com ho esteu gestionant les families? Algunes de les possibles respostes dels infants són: la son està totalment alterada, està més irritable o és frustra molt més fàcilment; totes aquestes respostes són normals i estan directament relacionades amb l’estrès i els canvis de rutines que s’estan produint els darrers dies. A més hem de tenir present que encara ens queden força dies per davant. I què puc fer? Les Flors de Bach ens poden ajudar? Doncs sí   i molt. Per aquests dies el meu suggeriment és que compreu a la vostra farmàcia un potet de stock del Remei d’urgències o Remei de Cinc Flors i aconseguir també un flascó amb comptagotes de 30 ml si és possible, per cadascuna de les persones de la família que vagin a prendre el preparat. Si heu aconse...

Els terrors nocturns i els malsons en els nens

El somni és el guardià del dormir.  Somiem amb l'inconscient, per tant no podem buscar una "coherència argumental". Els somnis ens parlen dels nostres conflictes. Tenen un simbolisme, amb uns significats propis per a cadascú. Encara que hi hagi símbols universals, tots tenen una interpretació individual.   Els somnis es desarrollen en forma de metàfora. Els nens somien des de l'any i mig. Es somia amb la frustració tant en nens com en adults. Hem de diferenciar els terrors nocturns, els malsons i els somnis.          El terrors nocturs reflexen etapes immadures de la son, on el nen té dificultat per fer la transició del son més profund a un de més superficial. No són somnis que facin por, ni el resultat de l'activitat de la son. En els terrors nocturns es continua dormint tot i que els ulls poden estar oberts. S´ha de contenir al nen davant dels terrors nocturns, no se l'ha de despertar, hem d'esperar que passin. No ten...

Les Flors de Bach en la millora de l'autoestima i tolerància a la frustració en els nens

El concepte d' autoestima fa referència a diversos factors com poden ser: - La percepció que tenim de nosaltres mateixos i que es pot fer des de diferents punts de vista, com per exemple sobre el nostre aspecte físic, ens agradem o no, i per tant en fem una valoració positiva o negativa. - Depen també de com és el nostre caràcter, de com és la nostra personalitat. - Depen d' en quina àrea de la vida destaquem, si ens sentim prou valorats o no Podem dir dons que amb l'autoestima fem una valoració del nostre ser.    L'autoestima combina la percepció que tenim de nosaltres mateixos i de l'ideal que ens hem format.  L'autoestima s'apren, canvia i es pot millorar, ja que està basada en sensacions, creences i experiències. La nostra autoestima és responsable dels nostres éxits i fracasos, amb una autoestima adequada, la nostra capacitat estarà potenciada per desenvolupar les nostres habilitats, augmentant també la n...