Passa al contingut principal

Setens Campaments d'estiu d'Integració Sensorial

 S'ha realitzat durant el passat mes de juliol la Setena edició del Campament d'estiu d'Estimulació Infantil.

Un any més els nens amb edats compreses entre els cinc i els catorze anys van arribar a Can Montcau, la casa de colònies propera a la Roca del Vallès, a uns quaranta quilòmetres de Barcelona.


Rellotge de sol a Can Montau, La Roca del Vallès

El primer grup de 40 nens i que es comuniquen normalment en castellà va arribar el dilluns 18, el segon grup de 8 nens, amb necessitats més específiques, va arribar el dimarts 19 i el tercer de 38 i que es comuniquen o comprenen el català va arribar dilluns 25.

Durant la seva estada als campaments els nens, repartits en grups segons les seves edats, van rebre les sessions d'Integració Sensorial com activitat terapèutica principal i també altres teràpies com psicomotricitat, musicoteràpia, expressió corporal, art-teràpia, ioga, moviment corporal, teràpia de joc , treball amb animals de granja i en la seva majoria, sempre que els pares signaran l'autorització, van prendre Flors de Bach.


Potets amb les Flors de Bach

Els preparats amb les flors s'administren quatre vegades al dia, es fa coincidir amb els àpats: esmorzar, dinar, berenar i sopar i quan els nens deixen la casa de colònies es porten el seu flascó per continuar el tractament a casa fins a finalitzar-ho.

La taula preparada i els potets amb les Flors de Bach
En el dossier informatiu que reben els pares abans d'iniciar els campaments s'inclou la següent informació sobre les Flors de Bach: 
Les Flors de Bach s'apliquen d'una manera continuada des dels anys 30, quan el Dr Edward Bach, nascut a Anglaterra, va crear una teràpia d'una simplicitat i eficàcia inqüestionable. 
Les seves aplicacions són molt àmplies i entre altres característiques trobem: 
- No tenen cap contraindicació 
- No tenen efectes secundaris ni adversos 
- Són compatibles amb qualsevol tipus de tractament 
- Tenen un sistema d'actuacion sòlid i fiable 
- Tenen un efecte resolutiu selectiu i preventiu 
- Ajuden l'organisme a equilibrar a nivell mental i físic 
 Olivera a Can Montcau
Els preparats amb les Flors de Bach té unes essències comuns per a tots els nens, que els ajuden en la seva adaptació al nou entorn i afavoreixen diversos aspectes relacionats amb l'aprenentatge i la concentració, a no estranyar ni enyorar excessivament a la família, adaptació al nou entorn i altres flors que es donen de manera individualitzada, que els poden ajudar a superar pors, inquietud, tics nerviosos, timidesa, apatia, etc.


 Chicory a Can Montcau
Text i foto: Pilar Vidal Clavería
Terapeuta floral professional
 

Entrades populars d'aquest blog

El Remei d'Urgéncies ajuda en el confinament

Davant una situació com la actual amb el confinament i totes les incògnites que s’han obert sobre el nostre present i futur, quan apareix un estat emocional o una conducta no habitual en un infant, la meva pregunta és: com ho esteu gestionant les families? Algunes de les possibles respostes dels infants són: la son està totalment alterada, està més irritable o és frustra molt més fàcilment; totes aquestes respostes són normals i estan directament relacionades amb l’estrès i els canvis de rutines que s’estan produint els darrers dies. A més hem de tenir present que encara ens queden força dies per davant. I què puc fer? Les Flors de Bach ens poden ajudar? Doncs sí   i molt. Per aquests dies el meu suggeriment és que compreu a la vostra farmàcia un potet de stock del Remei d’urgències o Remei de Cinc Flors i aconseguir també un flascó amb comptagotes de 30 ml si és possible, per cadascuna de les persones de la família que vagin a prendre el preparat. Si heu aconseguit

Els terrors nocturns i els malsons en els nens

El somni és el guardià del dormir.  Somiem amb l'inconscient, per tant no podem buscar una "coherència argumental". Els somnis ens parlen dels nostres conflictes. Tenen un simbolisme, amb uns significats propis per a cadascú. Encara que hi hagi símbols universals, tots tenen una interpretació individual.   Els somnis es desarrollen en forma de metàfora. Els nens somien des de l'any i mig. Es somia amb la frustració tant en nens com en adults. Hem de diferenciar els terrors nocturns, els malsons i els somnis.          El terrors nocturs reflexen etapes immadures de la son, on el nen té dificultat per fer la transició del son més profund a un de més superficial. No són somnis que facin por, ni el resultat de l'activitat de la son. En els terrors nocturns es continua dormint tot i que els ulls poden estar oberts. S´ha de contenir al nen davant dels terrors nocturns, no se l'ha de despertar, hem d'esperar que passin. No tenen un efecte traumàtic p

Les Flors de Bach en la millora de l'autoestima i tolerància a la frustració en els nens

El concepte d' autoestima fa referència a diversos factors com poden ser: - La percepció que tenim de nosaltres mateixos i que es pot fer des de diferents punts de vista, com per exemple sobre el nostre aspecte físic, ens agradem o no, i per tant en fem una valoració positiva o negativa. - Depen també de com és el nostre caràcter, de com és la nostra personalitat. - Depen d' en quina àrea de la vida destaquem, si ens sentim prou valorats o no Podem dir dons que amb l'autoestima fem una valoració del nostre ser.    L'autoestima combina la percepció que tenim de nosaltres mateixos i de l'ideal que ens hem format.  L'autoestima s'apren, canvia i es pot millorar, ja que està basada en sensacions, creences i experiències. La nostra autoestima és responsable dels nostres éxits i fracasos, amb una autoestima adequada, la nostra capacitat estarà potenciada per desenvolupar les nostres habilitats, augmentant també la n